Κύρια Μέλη

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΤΟΥΝΗΣ / ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ο Αναστάσιος Ντούνης είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο «Έμπειρα Συστήματα Ασαφούς Λογικής και Εξελικτικός Υπολογισμός».

 

Έχει συμμετοχές σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα, Αρχιμήδης Ι και ΙΙ, Αριστεία Ι και Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β. Συμμετείχε ως μέλος  στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Έχει συμμετάσχει ως Guest Editor σε επτά ειδικές εκδόσεις σε διεθνή έγκριτα περιοδικά και ως κριτής σε περισσότερα των 30 περιοδικών. Το δημοσιευμένο του έργο αριθμεί πάνω από 90 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Στο Scopus έχει 2760 ετεροαναφορές με δείκτη απήχησης h = 24.

 

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Υπολογιστική-Τεχνητή Νοημοσύνη, Ευφυής Έλεγχος, Εξελικτικός Υπολογισμός, Νευρωνικά Δίκτυα, Βελτιστοποίηση Συστημάτων, Κατανεμημένη Τεχνητή Νοημοσύνη, Πολύ-πρακτορικά Συστήματα, Υβριδικά Ευφυή Συστήματα, και Ανάπτυξη Ευφυών Συστημάτων στην Βιοϊατρική και στη Διαχείριση Ενέργειας σε Κτήρια/Νοσοκομεία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Ο Ιωάννης Καλατζής είναι Kαθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο γνωστικό πεδίο της Επεξεργασίας και Ανάλυσης Ιατρικών Σημάτων και Εικόνων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τις διετίες 2019-2021 και 2021-2023.

 

Έχει δημοσιεύσει 59 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά με δείκτη απήχησης, 104 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών ή εθνικών συνεδρίων, 1 ακαδημαϊκό βιβλίο και 2 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία. Το ερευνητικό του έργο έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα με σχεδόν 815 ετεροαναφορές όλων των συγγραφέων (h-index=15). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα επιδοτούμενα από την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως επιστημονικά υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής.

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με εφαρμογές ανάπτυξης αλγορίθμων στο πεδίο της επεξεργασίας και ανάλυσης ιατρικού σήματος και εικόνας και αναγνώρισης προτύπων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΣΤΑΝΗΣ

Ο Παναγιώτης Μουστάνης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος  Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σπούδασε Μαθηματικά και στην συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.ΚΕ.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” πάνω στην Θεωρητική Φυσική Στερεάς Κατάστασης, όπου ασχολήθηκε με την εφαρμογή αλγεβρικών μεθόδων μελέτης μαγνητικών δομών.

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στα παρακάτω αντικείμενα:

 

Ι. Μελέτη των θερμοδυναμικών και μαγνητικών ιδιοτήτων διαφόρων πλεγμάτων μαγνητικών ιόντων με μόνιμη διπολική ροπή οφειλόμενη στο σπιν, που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με μια Χαμιλτονιανή Heisenberg.

II. Εφαρμογή της θεωρίας αναπαραστάσεων των ομάδων συμμετρίας σε προβλήματα της Φυσικής Στερεάς Κατάστασης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης Κορκίδης είναι ΕΔΙΠ του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές υπό την υποτροφία EPSRC, με άριστα. 

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ασαφή και μπεϋζιανά μοντέλα, σε εξελικτικούς αλγορίθμους, σε στοχαστικές διαφορικές εξισώσεις, με πεδίο εφαρμογών την εκτίμηση πληρότητας και την πρόβλεψη περιβαλλοντικών μεταβλητών.

 

Ταυτόχρονα, ασχολείται με τον τομέα του creative coding με χρήση javascript. 

Συνεργαζόμενα Μέλη

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ

Ο Διονύσιος Κάβουρας είναι Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνεχίζοντας την επιστημονική του δραστηριότητα στα πεδία της επεξεργασίας ιατρικής εικόνας, ανάλυσης εικόνας, αναγνώρισης προτύπων, ιατρικής στατιστικής και ιατρικής φυσικής. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΜΑΡΑΚΗΣ

Ο Γεώργιος Πατερμαράκης είναι διδάκτωρ Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ και πρώην Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα εξής αντικείμενα:

 

Ι. Φυσικοχημεία: Χημική Κινητική, Κατάλυση, Ρόφηση, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Ηλεκτροχημεία.

ΙΙ. Επιστήμη και Τεχνική των Υλικών – Νανοϋλικών, Λεπτά Επιστρώματα – Υμένια.

ΙΙΙ. Ανόργανη Χημική – Ηλεκτροχημική Τεχνολογία, Φυσικοχημικές Διεργασίες, Βιομηχανικές Εφαρμογές.

IV. Υδρομεταλλουργία – Βωξίτες – Αλουμίνιο.

V. Ενέργεια και Περιβάλλον. Προηγμένες Φυσικοχημικές και Ηλεκτροχημικές Μέθοδοι Απομάκρυνσης ή/και Διάσπασης – Αδρανοποίησης Ρύπων Βιομηχανικών Αποβλήτων.

VI. Σύνδεση των Παραπάνω Ερευνητικών Πεδίων με την Τεχνητή Υπολογιστική Νοημοσύνη, Διεπιστημονικές Εφαρμογές.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Δημήτριος Παναγιώτου είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην φιλοσοφία των επιστημών (ΕΜΠ-ΕΚΠΑ) και στα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

 

Η έρευνα του εστιάζεται στις ευφυείς μεθόδους πρόβλεψης ζήτησης σε κρίσιμες υποδομές, όπως οι μονάδες υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες κρίσιμες υποδομές).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΦΙΝΑΣ

Ο Παναγιώτης Κοφινάς είναι Διδάκτωρ της επιστήμης των Ψηφιακών Συστημάτων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με βαθμό Άριστα. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής του είναι «Κατανεμημένη Ενισχυτική Μάθηση για Έλεγχο και Διαχείριση Ενέργειας Απομακρυσμένων Αυτόνομων Φωτοβολταϊκών Μικροδικτύων».

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε φωτοβολταϊκά συστήματα, διαχείριση ενέργειας, άνεση κτηρίων, αλγόριθμους βελτιστοποίησης, ενισχυτική μάθηση, νευρωνικά δίκτυα και συστήματα ασαφούς λογικής. Οι δημοσιεύσεις του ανέρχονται σε 25 και οι ετεροαναφορές του πάνω από 500.

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

‘Η Άννα Παναγιώτου είναι επιμελήτρια ιατρός αναισθησιολόγος στο ΓΝΑ Γεννηματάς. Αποφοιτώντας την ιατρική Αθηνών, με αγάπη για το επείγον περιστατικό και τον βαρέως πάσχοντα διάλεξε την μάχιμη ειδικότητα της αναισθησιολογίας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το ΓΝΑ Ευαγγελισμός, όπου και παρέμεινε ως επιμελήτρια και μετά το πέρας της ειδικότητας της, συνολικά 9 χρόνια. Η αναισθησιολογία εκτός από πολλές δεξιότητες και συνολική γνώση της ιατρικής είναι μια από τις ειδικότητες που χρησιμοποιεί πολλά τεχνολογικά μέσα αιχμής, προσφέροντας μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, εντρυφώντας στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής έκανε το μεταπτυχιακό της Ιατρικής ΕΚΠΑ ‘Αναζωογόνηση’ και ασχολήθηκε ενεργητικά με την εκπαίδευση νέων συναδέλφων ως εκπαιδεύτρια στα ευρωπαϊκά σεμινάρια εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής (ALS).

 

Στην καριέρα της έχει αντιμετωπίσει από πολυτραυματίες με βαρειές κρανιογκεφαλικές κακώσεις, ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, όλων των ειδών τα χειρουργεία εως και τα θύματα από την τραγωδία στο Μάτι, αλλά και μεγάλη μάζα ασθενών Covid. Μέσα σε όλη αυτή την απαιτητική όμως εργασία που ονομάζεται ιατρός στο ΕΣΥ, δεν έπαψε ποτέ να έχει μεγάλη πίστη στην τεχνολογία και να θέλει να συνεισφέρει ενεργητικά στην σύμπραξη τεχνολογίας και ιατρικής.

 

Άλλωστε όπως μας είπε, οι περισσότεροι την θεωρούν nerd – ευτυχώς όμως, διότι ο κόσμος αλλάζει από άτομα σαν εμάς!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΝΙΡΗΣ

Ο Σταύρος Πονίρης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει λάβει πλήρη υποτροφία για τις μεταπτυχιακές του σπουδές και του απονεμήθηκε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Ενεργειακά Συστήματα με διάκριση (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής & Herriot Watt University).

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στοχεύουν στη διαχείριση ενεργειακών κόμβων με νοήμονα συστήματα, και την βελτιστοποίηση με εξελικτικούς αλγόριθμους του προγραμματισμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.